Naslovnica

Održan predizborni skup HDZ-a za Grad Koprivnicu

Održan je predizborni skup GO HDZ-a Koprivnica u mjesnom domu u Starigradu.

Okupio je velik broj članova i simpatizera stranke te onih građana koji su došli dati podršku Krešimiru Papcu, kandidatu za gradonačelnika Koprivnice i njegovom timu, Sonji Celiščak, kandidatkinji za zamjenicu gradonačelnika i Ivici Suvalju, kandidatu za zamjenika gradonačelnika.

- Ova gradska vlast mora otići jer je to vlast promašenih odluka i mogućnosti koje je imala. Znamo da su na vlasti već dugi niz godina te su zaista imali dovoljno vremena da svoje ideje i projekte ostvare, Sjetimo se kupnje Peveca, jedne katastrofalne odluke koja je za sobom povukla još niz loših poteza poput prodaje plina. Moramo spriječiti takve krive odluke i poteze jer ćemo tako zatvoriti budućnost našeg grada - kazao je Krešimir Papac.

Nadalje je istaknuo da mu je posebno drago što se na listi za Gradsko vijeće nalaze članovi HDZ-a što je znak vjerodostojnosti.

- No, to ne znači da ćemo, kad osvojimo izbore, zatvoriti naša vrata. Baš suprotno. Konačno ćemo ih otvoriti za sve građane grada Koprivnice - istaknuo je Papac.

Sonja Celiščak, kandidatkinja za zamjenicu u svojem je govoru istaknula da će, ako građani iskažu povjerenju spomenutom timu, svojim idejama i znanjima probuditi srce Podravine.

- Potaknut ću naše građane da jasno kažu što žele jer je njihov glas bitan, on se mora čuti. Moj san je stvoriti grad sretnih ljudi, a to je moguće samo kroz komunikaciju svih nas, kroz zajedništvo. Vjerujem u uspjeh, u pobjedu HDZ-a zajedno a svojim partnerima- kazala je S. Celiščak.

Darko Sobota, predsjednik ŽO HDZ-a Koprivničko-križevačke županije istaknuo je zadovoljstvo što je izbor kandidata za vlast u gradu Koprivnici izazvao nemir u protivničkim taborima jer je to dokaz njihove kvalitete i sposobnosti.

- Naša je stranka najjača, najbrojnija. Na državnom nivou, ali i na razini naše županije. Imamo 5250 članova, a svih ovih godina održala nas je sloga i jedinstvo. Posebice se to osjetilo na lokalnim izborima prije četiri godine kad smo postigli odlične rezultate, na razini županije, gradova ali i općina. To nam daje snagu da ćemo i sada uspjeti - istaknuo je Darko Sobota.

Goran Kovačić, predsjednik GO HDZ-a Koprivnica istaknuo je da se na listi za Gradsko vijeće nalazi gotovo 80 posto novih kandidata, visokoobrazovanih koji će svojim znanjima i idejama dati novi zamah u vođenju grada i rada gradskog vijeća.

- Isto tako, rekao sam prije godinu dana da stranku treba vratiti članstvu koje može svojim idejama doprinijeti kreiranju boljeg i prepoznatljivog HDZ-a. Prema tome, u izradu programa uključilo se više od 30 stručnih članova, različitih struka, ali i jedan veći broj građana koji su nezadovoljni sa sadašnjim stanjem u gradu - kazao je Goran Kovačić.

Damir Felak, potpredsjednik GO HDZ-a Koprivnica i saborski zastupnik istaknuo je da je Koprivnica specifičan grad u kojem HDZ nikad nije bio na vlasti, a stranka i članstvo se često nalazi na meti kao krivac za neuspjehe gradskih vlasti.

- Napada se stranka za sve loše što se dogodi, a HDZ o ničemu ne odlučuje. Stranka je oporba u gradskom vijeću, ustrajno kroz naše vijećnike ukazujemo na probleme koji se događaju, na krive odluke koje su unazadile našu Koprivnicu. Sjetimo se Podravke i kad je otpušteno 1500 radnika. Zbog tog je poteza proračun grada smanjen za 10 milijuna kuna. Tu je i kupnja Peveca. Za te se novce mogla izgraditi sportska dvorana za školu Đuro Ester. Vrijeme je da se grad izbavi iz kandži neosocijalističkog sustava koji je na vlasti od kada je nastala država Hrvatska. Ako građani žele dobro sebi i gradu, onda će prepoznati ove izbore kao zadnju mogućnost da dođe do stvarnih promjena - kazao je Felak.

Također, stranka HDZ poziva članove i građane da dođu na završni predizborni skup koji će se održati u četvrtak, u sportskoj dvorani koprivničke Srednje škole s početkom u 19.30 sati. Nastupit će Miroslav Škoro.