Naslovnica

Održan predizborni skup HDZ-a i Mreže u Koprivnici

U sklopu predizborne kampanje povodom lokalnih izbora koji će se održati ove nedjelje, 21. svibnja, kandidati Mreže nezavisnih lista i HDZ-a predstavili su se biračima prije koncerta Miroslava Škore u Koprivnici.

U dvorani Srednje škole Koprivnica okupili su se svi kandidati za načelnike i gradonačelnike iz Mreže i HDZ-a, kao i župan Darko Koren (Mreža nezavisnih lista), dožupan Darko Sobota (HDZ), kandidat za dožupana Ratko Ljubić i drugi ugledni gosti.

Punoj dvorani obratio se kandidat za gradonačelnika Koprivnice Krešimir Papac, pozvavši ih da u nedjelju glasuju za njega injegove zamjenike Ivicu Suvalja i Sonju Celiščak. Također, Ratimir Ljubić obratio se prisutnima sa željom da u nedjelju zaokruže na listićima kandidate Mreže i HDZ-a jer oni jamče bolju budućnost.

Aktualni dožupan i kandidat za istu poziciju na predstojećim lokalnim izborima Darko Sobota nada se da će se podrškom birača nastaviti pobjede na izborima za HDZ i njegove partnere.

– U zadnjih godinu i pol ovo su treći izbori na našim prostorima i svaki od njih bio nam je od presudne važnosti. Ipak, mislim da se upravo ovi lokalni izbori najviše tiču nas koji živimo ovdje, na prostoru Koprivničko-križevačke županije, ovim općinama i gradovima. Ovdje nas krasi jedno zajedništvo i sloga, volja da poboljšamo standard i uvjete života na prostorima u kojima živimo, HDZ-u i našem partneru Mreži nezavisnih lista to daje vjeru da ćete nam dati povjerenje kao što smo ga dobivali i dosad. Da nema vas mi to povjerenje i privilegiju, ali i obavezu, nikada ne bismo dobili. Dobili smo je u zadnjih nekoliko izbora i siguran sam da ćemo i sada postići rezultate koje očekujemo, ali i koje vi očekujete od nas. Hvala vam što ste u nama prepoznali one koji mogu voditi jedinice lokalne i regionalne samouprave, ali vas i molim da tu podršku iskažete i sada – rekao je Sobota.

Župan Darko Koren u sklopu nove platforme Mreže nezavisnih lista kreće po treći mandat, za koji smatra ključnom podršku HDZ-a kao najjače stranke u državi i županiji. Također, predstavio je okupljenima ideju Mreže nezavisnih lista i što ona predstavlja u političkoj areni.

– Siguran sam da je u glavama mnogih od vas postojao upitnik o tome što je to Mreža, koga to Koren ima iza sebe? Ja sam onaj istiDarko Koren koji je 2009. i 2013. godine bio kandidat za župana HDZ-a i HSS-a. Razlika je samo u tome što više nisam član HSS-a jer se ne vidim u političkoj grupaciji koju danas vode ljudi koji su na čelu te stranke. Sve ono što je vrijedilo u njoj okupili smo u platformi Mreža nezavisnih lista. Imamo svoje kandidate za načelnike, liste za općine, no sve to ne bi imalo težinu da HDZ nije prepoznao naš koalicijski potencijal i da nije nastalo povjerenje da možemo pobijediti na izborima. Siguran sam da ćemo to povjerenje i opravdati. Svaki idemo na izbore sa svojim listama jer smo procijenili da tako možemo polučiti bolje rezultate. Neću vam govoriti za koju listu da glasate jer svatko od vas zna koga preferira, ali imamo zajednički nazivnik, kandidature za župana i dožupane. U protekla dva mandata savjesno i odgovorno upravljali smo ovom županijom, a tvrdim da ćemo uz činjenicu da nam se pridružio Ratko Ljubić stvorili ekipu za pobjedu. Mi smo najbolja politička ponuda za županiju, no to je bez vas teško ostvariti. Odaberite najbolje za županiju, a mi ćemo to povjerenje znati vratiti – rekao je župan Koren.

Nakon predstavljanja stranaka i kandidata, građani su mogli uživati u besplatnom koncertu popularnog Miroslava Škore i njegovim bezvremenskim hitovima.

Izvor: www.epodravina.hr