Naslovnica

ODRŽANA PRESS KONFERENCIJA- GRAĐANI SU SVOJIM GLASOVANJEM POKAZALI DA ŽELE PROMJENE

Naš kandidat za gradonačelnika Krešimir Papac, sa Sonjom Celiščak, kandidatkinjom za zamjenicu gradonačelnika te Ivicom Suvaljem, kandidatom za zamjenika gradonačelnika, na održanoj konferenciji za medije zahvalio je građanima što su svojim glasovima dali podršku njegovom timu te novinarima na korektnom praćenju tijekom kampanje.

-Hvala im što su iskoristili svoje demokratsko pravo i izašli na izbore. Ovim ih putem pozivam neka to isto učine u drugom krugu. Oni koji to pravo nisu iskoristili, pozivam ih, apeliram neka to učine jer je to izraz pune i istinske demokracije, ako se čuje glas građana u što većem broju. Nisam zadovoljan što čak 60% građana nije iskoristilo svoje pravo, pa smatram da osobno, kao i ostali kandidati i oni za gradske vijećnike ne mogu iskazati pravo zadovoljstvo s rezultatima – kazao je Krešimir Papac.

Na rezultatima je čestitao i Danijeli Glavosek Kovačić te Antoniju Grgiću, nezavisnim kandidatima.

– Njih pozivam da i dalje budu aktivni jer njihova misija nije završila. Smatram da trebaju, to je njihova obaveza i odgovornost, kao i svih nas kandidata, da pozovemo birače da u drugom krugu izađu na izbore. Što se tiče rezultata, želim naglasiti da je ipak polovica tih glasova znak da građani žele promjene. Jer, lijeva koalicija je dobila 11 gradskih vijećnika, a HDZ 6. Prema tome, SDP ima samo 5 vijećnika. Znači, ako se zbroje naši glasovi i oni koje su dobili nezavisni kandidati te lijeva koalicija, mi smo 50 naprama 50 – objasnio je Papac.

Na temelju toga, uvjeren je da će u drugom krugu građani birati promjenu jer smatra da ako građani daju glas njegovom timu, dogodit će se promjena u tom smislu da će Grad biti povezaniji s Vladom i Županijom, a što se ne može reći za prijašnju vlast.

-Bez značajnije pomoći Vlade i Županije, neće se moći ostvariti projekti koji su bitni za razvoj grada. Bit ću gradonačelnik svih građana, uvažavat ću sve opcije, a tome u prilog ide dokaz da sam bio blizak prijatelj s pokojnim Borisom Špremom, nekadašnjim predsjednikom sabora, a on je bio iz redova SDP-a. Puno smo zajedno učinili za grad, ali o tome nismo nikad javno govorili – istaknuo je Papac.

Kritizirao je i postupke gradskih vlasti, tvrdeći da se zapošljava u gradskim tvrtkama po rodbinskim vezama, netransparentno se posluje te da se zapošljavanju podobni, a ne sposobni.

-Takvu politiku nitko više ne može podržavati, pa čak ni njihova stranka, SDP. Imam saznanja da su i u stranci zbog toga nezadovoljni. Upravo moj izbor za gradonačelnika pružit će tu šansu da surađujemo i uvažavamo jedni druge, bez obzira na opcije – rekao je Papac.

SONJA CELIŠČAK O IZBORNOM REZULTATU

– Zahvaljujem ovim putem biračima na glasovima. Posebno me iznenadio veliki broj mladih koji su me kontaktirali tijekom kampanje, dali podršku i što su prepoznali da ću se brinuti za mlade ako postanem dogradonačelnica. Ovim ih putem opet pozivam da izađu na izbore i glasaju za promjene koje ovom gradu trebaju – kazala je S.Celiščak.

IVICA SUVALJ POZVAO GRAĐANE DA DAJU PODRŠKU NJEGOVOM TIMU

– Jako je važno da građani glasuju jer se radi o budućnosti njihovog grada. Moram reći da sam ponosan na svaki novi asfalt i biciklističku stazu. Ali, gdje su nestala radna mjesta u našem gradu, pitam se. Moja ekipa može bolje i zato pozivam sve neka nam daju svoj glas. Ionako su pokazali svojim glasovanjem u prvom krugu da žele promjene – kazao je Ivica Suvalj.