Naslovnica

Premijer Andrej Plenković u Koprivnici

Jučer smo imali priliku ugostiti premijera Andreja Plenkovića u Koprivnici.

Nakon posjeta Podravkinoj tvornici Kalnik u Varaždinu, održan je radni sastanak u zgradi Koprivničko-križevačke županije kojem su nazočili župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren, zamjenici župana Darko Sobota i Ratimir Ljubić, saborski zastupnik Damir Felak, predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar, gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić te ostali suradnici. Razgovaralo se o brojnim temama, od izgradnje brze ceste do Zagreba, projektu Piškornica, javno-privatnom partnerstvu pa sve do Renesansog festivala.

„Brza cesta ušla je u sve strateške dokumente kada je riječ o prometnoj strategiji, nastavlja se pribavljanje svih potrebnih dozvola i odluka nužnih za nastavak projekta RCGO-a Piškornica koji će omogućiti kvalitetno gospodarenje otpadom za nekoliko sjeverozapadnih županija. Naravno, sve ono što se odnosi na pomoć Vlade kad je riječ o javno-privatnom partnerstvu oko škola, osobito za ovu županiju, i na tom tragu se vode razgovori s Ministarstvom financija, kao i s Ministarstvom znanosti i obrazovanja“ — zaključio je premijer Andrej Plenković.

Također je istaknuo kako ga izuzetno veseli što počinje 12. Renesansni festival te vjeruje kako će i ove godine privući velik broj turista koji će idućih dana uživati u Koprivnici.

Nakon održanog sastanka u pivnici Kraluš održano je druženje s članovima HDZ-a Koprivničko-križevačke županije.