Naslovnica

SVEČANA SJEDNICA POVODOM 28. OBLJETNICE OSNUTKA HRVATSKE DEMOKRATSKE ZAJEDNICE U KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKOJ ŽUPANIJI

U petak 16. veljače 2018. godine obilježili smo 28. obljetnicu osnutka HDZ-a na prostoru Koprivničko-Križevačke županije. U prepunoj dvorani Domoljub u svečanost su nas uveli Sara Forjan i Šimun Benedikt Kopričanec uz predivnu izvedbu naše himne Lijepa naša.

Kao domaćin, prvi se uzvanicima obratio predsjednik GO HDZ-a Koprivnica Goran Kovačić istaknuvši kako je izrazito ponosan što danas stoji na mjestu na kojem su prije 28 godina stajali i naši utemeljitelji kada su osnovali HDZ na našim prostorima.

-          „Ponosan sam  na sve vas danas ovdje prisutne kao i na one koji nisu danas s nama jer smo u proteklih godinu dana zajedno ostvarili brojne ciljeve kojima smo dokazali da imamo snažnu želju i volju raditi i stvarati na način kao što je to činio i naš prvi predsjednik, dr. Franjo Tuđman. Vođeni njegovim mislima, uz brojne uspone i padove, možemo se pohvaliti svojim radom. Iza nas su lokalni izbori na kojima je HDZ ostvario najbolji rezultat dosada u gradu Koprivnici. Osvojili smo najveći broj vijećnika pojedinačno kao stranka u Gradskom vijeću što je dokaz da HDZ u Koprivnici ide uzlaznom putanjom. Takvim rezultatom dokazali smo da smo na pravom putu, ali nećemo na tome stati. Naš sljedeći cilj je na idućim lokalnim izborima osvojiti većinu u Gradskom vijeću i iznjedriti gradonačelnika grada Koprivnice. Na tom tragu vodimo sve naše aktivnosti, imamo dovoljno znanja i stručnosti da se hvatamo u koštac sa svim problemima koji su pred nama i ničeg se ne bojimo.“

Goran Kovačić zahvalio je svim članovima na dosadašnjem radu, trudu i odricanju kao i središnjici stranke na pruženoj potpori. Naglasio je kako samo zajedničkim snagama možemo u Koprivnici ostvariti iznimne rezultate na ponos svih nas.

Marko Mioč obratio se prisutnima u ime utemeljitelja prisjetivši se kako je to izgledalo prije 28 godina:

— „U ovoj dvorani prije 28 godina održana je prva utemeljiteljska skupština HDZ-a. Dvorana je bila tako puna da je sve podrhtavalo od mnoštva. Vladala je velika napetost i uzbuđenje. Govornici su isticali pravo Hrvatske na odcjepljenje, sudionici su pljeskali i skandirali “Hrvatska, Hrvatska!”.

Istaknuo je kako su utemeljitelji izrazito ponosni što njihova zajednica utemeljitelja nosi ime prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana, čestitao je utemeljiteljima 28. godišnjicu i Hrvatskoj demokratskoj zajednici u cjelini poželio mnogo uspjeha u budućem radu.

Župan Darko Koren, predsjednik Mreže nezavisnih lista čestitao je okupljenima obljetnicu naglasivši kako mu je izrazito velika čast što je na izborima imao potporu najjače političke stranke u Hrvatskoj. Istaknuo je kako se veseli budućim suradnjama i uspjesima.

Saborski zastupnik Damir Felak naglasio je kako će se HDZ zajedno s koalicijskim partnerima truditi da ne iznevjeri nadanja ljudi:

— „Očekujem da ćemo nastaviti suradnju i u Županijskoj skupštini, ali i u Koprivnici; da ćemo uspjeti u toj suradnji pokazati građanima da HDZ s koalicijskim partnerima može puno bolje i kvalitetnije upravljati gradom Koprivnicom nego što se to danas čini.“

Također je istaknuo važnost Mladeži HDZ-a jer smatra kako nema napretka i života stranke ukoliko se ona konstantno ne obnavlja.

Okupljenima se obratio i predsjednik HDZ-a Koprivničko-Križevačke županije Darko Sobota zahvalivši članovima na radu na terenu te istaknuvši kako je upravo članstvo zaslužno za povjerenje birača koje HDZ uživa na ovim prostorima. Dodao je:

-„Danas je ovaj HDZ najjača stranka, ne samo zbog 5.214 članova, 122 člana u općinskim i gradskim vijećima i 12 mandata u Županijskoj skupštini već i zbog toga što jedino u ovoj županiji, od pet sjeverozapadnih županija, obnaša izvršnu vlast.“

Svečanoj sjednici prisustvovao je i politički tajnik stranke, saborski zastupnik Davor Ivo Stier. Čestitajući obljetnicu, ukratko se osvrnuo i na buduće korake Hrvatske demokratske zajednice misleći pritom na promjenu Statuta stranke.

- „Iako smo na vlasti, odlučili smo se na promjene unutar HDZ-a, donijeli smo novi Statut, dobit ćete mogućnost da se o tome očitujete. Zašto ne bismo naše stranačke dužnosnike birali po principu jedan član – jedan glas? Zašto ne bismo osnažili svakog člana i članicu da direktno biraju dužnosnike HDZ-a? Ne bi li bilo dobro konzultirati članove koga žele na listama kao kandidate HDZ-a?“

U ime predsjednika stranke Andreja Plenkovića svečanoj sjednici prisustvovao je ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić. Naglasio je kako je ideologija HDZ-a veći rast BDP-a, bolji poslovni rezultati Podravke, Belupa, Radnika te bolji uvjeti poslovanja za poduzetnike, radnike i seljake. Zaključio je:

— „Želim u četiri godine postići da moj seljak živi bolje i kvalitetnije, da se mladi ne bave poljoprivredom jer moraju već zato jer žele, da se ne laže i ne krade. HDZ vodi Hrvatsku u bolju budućnost.“

Ovom prilikom želimo svima zahvaliti što su svojim prisustvom uveličali proslavu 28. obljetnice osnutka Hrvatske demokratske zajednice u Koprivničko-Križevačkoj županiji.

Hvala Sari Forjan i Šimunu Benediktu Kopričanec što su glazbom uljepšali ovaj događaj. Hvala i Petri Slavečki na vođenju programa kao i Restoranu Zrinski na domjenku te svima koji su sudjelovali u pripremama ove proslave.

Od srca svim članicama i članovima HDZ-a, a osobito utemeljiteljima čestitamo 28. obljetnicu! Neka nam živi jedina i vječna Hrvatska!