Naslovnica

Priopćenje – Formiranje Vijeća mjesnih odbora

Poštovani,

izražavamo čuđenje i žaljenje zbog oblika komunikacije nezavisnih kroz medijski prostor bez da su prvo kontaktirali zainteresirane strane.

Razumijemo da nezavisni nemaju odgovarajuća tijela kroz koja se sve ideje i mišljenja filtriraju.

Politička je demagogija govoriti da izlazak na nove izbore predstavlja trošak za građane, odnosno da demokracija košta te je zato bolje da se na nove izbore ni ne izlazi. Mišljenja smo da je minimum minimuma poštivanje rezultata i volje građana.  Mi jesmo spremni razgovarati, ali moramo biti iskreni - mi smo sa nezavisnima i prije izbora i poslije izbora komunicirali i postigli načelne dogovore za suradnju. 

Sporazum koji nam je prezentiran putem medija nejasno je sročen i jedna od stavaka je vrlo intrigantna. Odabir predsjedavajućeg putem kocke bio bi politički presedan. Mi u HDZ-u ozbiljni smo i odgovorni ljudi, a ne kockari te smatramo da ovakav prijedlog nezavisnih nažalost nema veze s realnošću.

Zato još jednom pozivamo sve zainteresirane strane da sjednemo za stol i dogovorimo najbolje rješenje za građane mjesnih odbora u kojima još uvijek nisu konstituirana Vijeća kako bi ona što prije započela sa svojim radom i bila na raspolaganju građanima.

S poštovanjem,

GO HDZ Koprivnica