Naslovnica

ODRŽANA TISKOVNA KONFERENCIJA NA TEMU IZBORA ZA VIJEĆE MJESNOG ODBORA PODOLICE

Nakon održanih drugih izbora za Vijeće mjesnog odbora Podolice koalicijska lista Hrvatske demokratske zajednice je osvojila relativnu većinu te dobila četiri vijećnička mjesta od devet.

Tri vijećnička mjesta je dobila nezavisna lista dok je dva dobila koalicija SDP-a.

Održana su tri kruga konstituirajuće sjednice i nažalost konstituiranje nije uspjelo te će se izbori ponavljati. Vijećnici HDZ-ove koalicije učinili su sve da do toga ne dođe, smatrajući da su izbori najgora opcija za građane Podolica. Pokušali smo učiniti sve što je u našoj moći da se konstituira Vijeće mjesnog odbora i da se ne ide na nove izbore.

U drugim mjesnim odborima gdje je bila slična situacija potpisan je Sporazum koji ravnomjerno dobivenim rezultatima, omogućuje upravljanje akterima koji su izabrani u mjesni odbor. Nažalost, ovo razumno rješenje nije prihvaćeno u VMO Podolice od strane nezavisnih vijećnika.

Nadalje, nuđene su razne druge kombinacije koje od strane nezavisnih nisu prihvaćene. Na pitanje koji je njihov prijedlog Sporazuma, rečeno je da nemaju prijedloga.

Ovakvo destruktivno ponašanje za nas je potpuno neprihvatljivo.

Trošak izbora za Vijeće mjesnog odbora iznosi oko 20.000,00 kn i smatramo da su ta sredstva trebala biti pametnije potrošena, npr. za uređenje dječjih igrališta, autobusnih stajališta u Podolicama i slično.

Nažalost, pojedincima je više stalo do vlastitih interesa i vlastita ega nego do dobrobiti građana Podolica.