Naslovnica

Krajnje je vrijeme za ostavku Vesne Želježnjak

Gdje ima dima, ima i vatre – ovom vatrogasnom poslovicom bi mogli prokomentirati optužnicu protiv gradonačelnice Vesne Želježnjak vezanu za korištenje vatrogasnog vozila. Nije toliko važno što je ona oštetila državni proračun za oko 5.000 kuna, jer je to zapravo minimalan iznos u odnosu na brojne financijske nebuloze koje je SDP-ova vlast napravila u Koprivnici, već najviše smeta što je nastavljena nakaradna praksa bivše SDP-ove gradske vlasti korištenja zapovjednog vatrogasnog vozila kao besplatni taksi za koprivničke vlastodršce.

Ako ta žena ima imalo ljudskog morala trebala bi dati ostavku, jer politički moral nje i njezine stranke je već odavno prošlo svršeno vrijeme. Ostavku smo tražili kada je izbila „Afera vatrogasci“, smatrajući da se tom aferom nanosi velika šteta ugledu našem gradu koji bi nam svima, bez obzira na političko opredjeljenje trebao biti prioritet, ali tada se uporno tvrdilo da su sve to podmetanja i da je gradonačelnica čista ko suza.

Mislim da bi uskoro zaista moglo biti suza, a koprivnički građani bi se morali zapitati koliko je lijepo za ugled grada da ga vodi gradonačelnica s optuženičke klupe. Možda i ne bi, jer građani su je naslijedili, a ne birali. Stvarno smo se „usrećili“ s nasljedstvom. Zbog svega toga i dalje inzistiramo da gradonačelnica treba podnijeti neopozivu ostavku, a nevinost dokazati na sudu bez da koristi svoju političku funkciju te na taj način prestane s nanošenjem štete i sramoćenjem ugleda grada Koprivnice i svih njenih građana. Ovakvim ponašanjem pokazala bi dosljednost, ali moralnu te političku odgovornost prema javnosti te građanima Koprivnice.