Naslovnica

Konferencija za medije u Koprivnici

Predstavnici županijskog i gradskog HDZ-a i HSS-a na konferenciji za medije istaknuli su svoju podršku Kolindi Grabar Kitarović uoči drugog kruga predsjedničkih izbora, te pozvali sve birače da upravo njoj daju svoj glas. Pritom su se osvrnuli na stvari koje smatraju problematičnima u mandatu aktualnog predsjednika Ive Josipovića, kako na državnoj razini, tako i na lokalnoj. Predsjednik Županijskog odbora HDZ-a i zamjenik koprivničko-križevačkog župana, Darko Sobota, naglasio je kako u programu HDZ-a apsolutno nema ukidanja županija niti općina.

Opširnije:Konferencija za medije u Koprivnici

Impozantan skup pun pozitivnih emocija

Dvorana koprivničke Sportske dvorane bila je premala da primi sve članove i simpatizere HDZ-a koji su došli na predizborni skup predsjedničke kandidatkinje Kolinde Grabar Kitarović kojega je organizirao HDZ Koprivničko-križevačke županije za sjeverozapadnu Hrvatsku. Pozdravljajući buduću predsjednicu i sve nazočne u dvorani, predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Darko Sobota je rekao:

-Pokažimo svima naše rodoljublje i domoljublje, one vrijednosti koje svi mi žitelji sjeverozapadne Hrvatske nosimo. Borili smo se za bolju Hrvatsku i imat ćemo bolju Hrvatsku s gospođom Grabar Kitarović. Uvjeren sam u to i svi smo uz vas.

Opširnije:Impozantan skup pun pozitivnih emocija

Izbori za mjesne odbore // HDZ-ovoj koaliciji 6 od 18 mjesnih odbora

U Koprivnici su u nedjelju održani izbori za vijeća mjesnih odbora. Prema prvim neslužbenim rezultatima koji su se pojavili na stranicama Grada Koprivnice, SDP-ova koalicija pobjednik je (i) ovih izbora, te je osvojila većinu u 12 od 18 mjesnih odbora na gradskom području, dok ih je u šest većinu osvojio HDZ.

Uz SDP, u koaliciji su bili HNS, HSU, HSLS i Laburisti, a s HDZ-om su na izbore izašli HSS, HRAST, HSP sr. Ante Starčević i HDS. Izbore je očekivano obilježila niska izlaznost, na birališta je došlo manje od 4000 građana s pravom glasa, odnosno oko 15 posto.

Prema prvim izvješćima, razlike u ukupnom broju glasova su vrlo male. Lijeva koalicija s SDP-om dobila je oko dvije tisuće glasova, a desna s HDZ-om i HSS-om oko 1700 glasova.

NESLUŽBENI REZULTATI IZBORA ZA MJESNE ODBORE 

Opširnije:Izbori za mjesne odbore // HDZ-ovoj koaliciji 6 od 18 mjesnih odbora

Izbori za Vijeća mjesnih odbora // Zajedno za Koprivnicu

Ove nedjelje, 23. studenog 2014. godine održavaju se izbori za Vijeća mjesnih odbora. Nažalost, danas se mnogi pitaju čemu uopće služe mjesni odbori, a nerijetki su i oni koji ni ne znaju u koji mjesni odbor pripadaju. Zato želimo vratiti smisao i funkciju mjesnog odbora, pribižiti ga građanima i to putem redovitih održavanja Zbora građana, gdje će oni imati priliku iznijeti svoje probleme, te samim time kreirati plan rada mjesnog odbora i povećati kvalitetu življenja.

Opširnije: Izbori za Vijeća mjesnih odbora // Zajedno za Koprivnicu

Odana počast žrtvama Vukovara i Škabrnje

Članovi Mladeži  HDZ-a Koprviničko - križevačke županije, zajedno s članovima Gradskog odbora  HDZ-a Grada Koprivnice i Zajednice žena " Katarina Zrinski" grada Koprivnice, te koalicijskim partnerima iz Hrvatske seljačke stranke paljenjem svijeća i molitvom, na glavnom gradskom trgu u Koprivnici, odali su počast svim palim žrtvama Vukovara i Škabrnje. Predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Ernest Forjan zahvalio se svim prisutnima što su se pridružili u zajedničkoj molitvi i paljenju svijeća u znak zahvalnosti svima koji su svoje živote položili na Oltar Domovine.