Naslovnica

Jedinstvena svečanost branitelja i školstva u Ždali

U organizaciji Općine Gola, UBIUDR Podravke i HVIDR-e podružnica Koprivnica u prekodravskom selu Ždala organizirana je jedinstvena svečanost branitelja i 200 godine školstva u tom selu. Uz to, organizirana je i svečana dodjela priznanja „Junak Domovinskog rata“ generalu Mladenu Markaču, ali zbog bolesti generala priznanje će mu biti naknadno uručeno. Polaganjem vijenaca na spomenike poginulim ždalskim braniteljima i prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu te svetom misom u crkvi Presvetog trojstva koju je predvodio velečasni Ivan Herega započelo je cjelodnevno druženje branitelja, učenika osnovnih škola i učitelja iz Prekodravlja koje je nastavljeno u Društvenom domu. Tom prigodom prezentirana je bogata povijest školstva u Ždali te evocirane uspomene iz Domovinskog rata.

 

-Danas sam najsretniji načelnik u Lijepoj našoj jer su zajedno naša budućnost i oni koji su nam to omogućili, naši branitelji, prijatelji, naš ponos te oni koji su nam poučavali i poučavaju da idemo obrazovani u bolju i svjetliju budućnost. – rekao je na svečanosti saborski zastupnik i načelnik Općine Gola dr. Stjepan Milinković.

- Uvijek mi je drago odazvati se pozivu naših prekodravskih prijatelja, a i ova povezanost mladosti, iskustva i domoljublja pokazuje da, kao što je dr. Milinković rekao, možemo imati perspektivnu budućnost. – naglasio je u Ždali predsjednik koprivničkog HDZ-a Ernest Forjan.

Uz prigodan kulturno-umjetnički program druženje branitelja, učenika i učitelja je potrajalo do večernjih sati.