Naslovnica

Izbori za mjesne odbore // HDZ-ovoj koaliciji 6 od 18 mjesnih odbora

U Koprivnici su u nedjelju održani izbori za vijeća mjesnih odbora. Prema prvim neslužbenim rezultatima koji su se pojavili na stranicama Grada Koprivnice, SDP-ova koalicija pobjednik je (i) ovih izbora, te je osvojila većinu u 12 od 18 mjesnih odbora na gradskom području, dok ih je u šest većinu osvojio HDZ.

Uz SDP, u koaliciji su bili HNS, HSU, HSLS i Laburisti, a s HDZ-om su na izbore izašli HSS, HRAST, HSP sr. Ante Starčević i HDS. Izbore je očekivano obilježila niska izlaznost, na birališta je došlo manje od 4000 građana s pravom glasa, odnosno oko 15 posto.

Prema prvim izvješćima, razlike u ukupnom broju glasova su vrlo male. Lijeva koalicija s SDP-om dobila je oko dvije tisuće glasova, a desna s HDZ-om i HSS-om oko 1700 glasova.

NESLUŽBENI REZULTATI IZBORA ZA MJESNE ODBORE 

Ernest Forjan, predsjednik HDZ-a Koprivnice dao je izjavu za medije

Ernest Forjan- Ja mogu reći da smo mi zadovoljni sa rezultatima, s obzirom da smo počeli od nule svi zajedno, a na ovim izborima dobili smo većinu u šest mjesnih odbora. Znakovito je tu spomenuti Podolice i Starigrad kao velike mjesne odbore s jedne strane, a s druge strane moram reći, kad gledamo glasove, da smo dobili negdje oko tisuću sedamsto i nešto glasova, dok je SDP dobio tisuću devetsto i nešto, tako da je tu razlika oko 190 glasova. Koalicija je na taj način ispunila svoju svrhu i u skoro pet mjesnih odbora imamo situaciju da je bilo po par glasova razlike da nismo i u tim mjesnim odborima odnijeli pobjedu i na taj način moramo izraziti zadovoljstvo i prvenstveno se zahvaliti svim građanima koji su izašli van i nama dali glasove, ali isto tako moramo i suprotnoj strani čestitati na njihovim izbornim rezultatima.

Što ovi rezultati znače za HDZ i njegove partnere?

- Ti rezultati za nas znače još veću i daleko kvalitetniju odgovornost prema svim građanima Grada Koprivnice, bez obzira tko je za koga glasao, i nastavak na temelju našeg izbornog programa, gdje ćemo jasno tražiti daleko veći angažman i kvalitetnije uključivanje budućih naših vijećnika u rad i samog mjesnog odbora, ali i akcije i inicijativu koja će ići prema Gradskom vijeću Grada Koprivnice - rekao je Forjan.

Izvor:

www.koprivnica.net

www.koprivnica.hr