Naslovnica

Obilježena 24. obljetnica osnutka HDZ-a Koprivničko-križevačke županije

U subotu, 8. veljače, u Koprivnici je svečano obilježena 24. obljetnica osnutka HDZ-a Koprivničko-križevačke županije. U prepunoj  dvorani „Domoljub“, tradicionalnom mjestu okupljanja naših članova i simpatizera, došlo je više od 400 uzvanika, a i mnogi su ostali izvan dvorane. Očito je da raste snaga i rejtinga HDZ-a, a to se posebno osjeća i na terenu.

Uoči svečanog skupa, predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko odgovarao je na pitanja novinara, a u prilogu e je i kratak pregled onoga što je rekao na postavljena mu pitanja:

 

O „ANKETAMA“ POPULARNOSTI

Očito će nas još dugo nastojati zabavljati s tim svojim „anketama“ u pokušaju da demoraliziraju glasače HDZ-a. Uostalom, koju bih anketu trebao komentirati? Crodemoskop i njegov uzorak od tisuću ispitanika, po kojem HDZ tobože tavori na 20-tak posto potpore, ili onu iz nama inače nimalo naklonjenoga Jutarnjeg lista po kojoj, i to na uzorku od 100.000 ljudi, imamo oko 33 posto. U krajnjem slučaju, ne zamaramo se ni anketama ni „anketama“. Zasigurno smo najjača hrvatska stranka, daleka jača od SDP-a, što će se ponovno pokazati i na svim nadolazećim izborima. Kako često znam reći: izbori su jedina vjerodostojna anketa.

O TZV. SAVEZU ZA HRVATSKU

Nama iz čitavog niza razloga odgovara takvo objedinjavanje. Mi smo stožerna hrvatska stranka - narodnjačka. Njihovo će okupljanje još više usmjeriti pažnju pravih narodnjaka i demokršćana, umjerenih i odmjerenih građana, prema HDZ-u.

O RUŽI TOMAŠIĆ

HSP „Dr. Ante Starčević“ naš je koalicijski partner. Upravo se dogovaramo o mjestima na listi za euroizbore. Ne vidim razloga da gospođa Ruža ili netko drugi iz njene stranke, ovisno o njihovoj odluci, ne bude na našoj pobjedničkoj listi.

O TREĆEM PUTU & JOSIPOVIĆU

Tzv. treći put svodi se na jednu primitivnu i sada već prilično dosadnu teza. Budući da SDP definitivno ne valja - što vidi cijela nacija - oni čitavo vrijeme pokušavaju „dokazati“ da ni HDZ ne valja. Premda mi uporno rastemo i pobjeđujemo!? Što žele? 'Treći put' trebao bi gospodina Josipovića dovesti do drugog mandata. Tu su Gabrićev Nacionalni forum, Bandić i slični. No svi su oni otpali od SDP-a. To je sve jedna čvrsta ljevica koja nema šanse u hrvatskom narodu.

O MLADENU BAJIĆU

Nismo zadovoljni s čitavim nizom elemenata u njegovom radu. Prije svega, borba protiv kriminala i korupcije bila je selektivna - presudno usmjerena prema članovima HDZ-a, sada već bivšim. Oni su na sudu, no neki drugi nisu. Još dok sam bio ministar, neki slučajevi sa SDP-ovcima u glavnim ulogama bili su na čudan način odbačeni. I danas svakodnevno izbijaju nove SDP-ovske afere, ali je pravna država opet vrlo spora. Godinu dana već čekamo na rasplet, primjerice, slučaja sisačko-moslavačke županice. Državno odvjetništvo još nije propisno reagiralo ni na aferu Šegon. I tako dalje…

Volio bih da takav rad g. Bajića nije posljedica politike - da ne ovisi o trenutačnoj snazi pojedinih opcija. Vidjet ćemo. U travnju će se glasovati o njegovom reizboru, dotad ćemo sve dobro analizirati i vrlo otvoreno popričati o onome što nije bilo dobro. Jer, veliki dio javnosti smatra da su njegove odluke utjecale čak i na rezultate parlamentarnih izbora.

O NOTORNOJ VLADI

Na katastrofalni smo rad ove vlade pravodobno i dobronamjerno upozoravali: na današnji dan imamo 381.000 nezaposlenih, a za mjesec ili dva - na žalost - premašit će 400.000. Vlada se ničim ne bavi osim poreznom presijom i nemuštim pokušajima da tako napuni proračun. Pritom su ovih dana opet propustili povući dodijeljena nam sredstva iz EU fondova. No pokušavaju se opravdati da im nekakav softver nije proradio, a za to im je opet „kriv“ HDZ. Kao da već dvije godine nisu na vlasti!?

Oni postupaju već potpuno iracionalno. Njihov se program sveo na obračun s HDZ-om, na pokušaje svaljivanja vlastite krivnje na HDZ, umjesto da se koncentriraju na ono jedino za što su dobili mandat - da privuku investicije, da dadnu vjetar u leđa gospodarstvenicima... Prošle su dvije godine njihovog mandata, a ništa nisu postigli! I sljedeće dvije godine, ako ne odu s vlasti, samo će se nastaviti agonija: obračuni sa svim i svakim, s protivnicima i međusobno. Svaki novi dan njihove vlasti izgubljeni je dan za Hrvatsku i za naše građane, koji njihov nerad itekako osjećaju na svom standardu. Gospodarstvo je u kolapsu „zahvaljujući“ isključivo ovoj nesposobnoj i neučinkovitoj vladi. A svaljivanje krivnje na HDZ neće otvoriti radna mjesta.

O OTPUŠTANJIMA U PODRAVCI

To je u njihovom stilu: umjesto da reinvestiraju, da šire proizvodnju, otvaraju radna mjesta - oni otpuštaju radnike! Je li to priprema za neke druge „procese“? Teško je u ovom trenutku o tome govoriti, ali u svakom slučaju nije dobro. Podravka je simbol, brand Koprivnice i cijele Podravine. Žalosno je što se SDP-ova uprava s njom poigrava.

FOTO GALERIJA