PREDSJEDNIK HRVATSKOG SABORA GORDAN JANDROKOVIĆ U KOPRIVNICI

PREDSJEDNIK HRVATSKOG SABORA GORDAN JANDROKOVIĆ U KOPRIVNICI

KOPRIVNICA – Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković u četvrtak, 17. rujna 2020. godine, boravio je u Koprivnici gdje je posjetio koprivničku prehrambenu kompaniju Podravku te sudjelovao na svečanom proglašenju pobjednika izbora najboljeg OPG-a u Hrvatskoj “Zlata vrijedan” u organizaciji Večernjeg lista i Ministarstva poljoprivrede. U pratnji predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića bili su ministrica poljoprivrede Marija Vučković te saborski zastupnik i potpredsjednik Odbora za rad, mirovinski sustav i socijalno partnerstvo u Hrvatskom saboru, ujedno i predsjednik ŽO HDZ-a Koprivničko-križevačke županije Darko Sobota.

U sjedištu Podravke u Koprivnici održan je radni sastanak na kojem je predsjednik Uprave Podravke Marin Pucar sa suradnicima predstavio Grupu Podravka s naglaskom na investicijski ciklus.

– Podravka je jedna od najjačih hrvatskih kompanija, ako gledamo rezultate i ukupni utjecaj na hrvatskog gospodarstvo, a najjača je kompanija kad je u pitanju sektor prehrane u ovom dijelu Europe i iznimno nam je bitno da ona dobro i uspješno funkcionira. Brojevi koje sam vidio za prvih šest mjeseci 2020. godine su izvanredni, unatoč situaciji s koronavirusom. Podravka bilježi rast prodaje i dobiti u nekoliko važnih segmenata. Naravno da nam je Podravka važna i zbog izvrsne suradnje s dobavljačima, malim gospodarstvima i poljoprivrednicima posebno u ovo vrijeme pandemije kada se svi okreću samodostatnosti. Nadam se da će Podravka nastaviti s ovim rezultatima posebno vodeći računa o svojim kooperantima, rekao je predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković.

Nakon Podravke, u novouređenom prostoru Podravkinog rekreacijskog centra u koprivničkom Starigradu, održana je svečanost proglašenja pobjednika izbora za najbolji OPG u Hrvatskoj “Zlata vrijedan”. Najboljim je proglašen OPG Mario Trbušić iz Bedekovčine, a nagradu je uručio predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković koji je tom prilikom čestitao svim ovogodišnjim nominiranima, te zahvalio Večernjem listu, Ministarstvu poljoprivrede i njihovim partnerima s kojima već sedmu godinu za redom provode ovaj hvalevrijedan projekt. Drugo mjesto pripalo je OPG-u PA-VITA iz Zagreba, a nagradu vlasnicima uručila je ministrica poljoprivrede Marija Vučković. Treće mjesto osvojio je OP Mario Košić iz Krkanca u Varaždinskoj županiji, dok je najboljom mladom nadom u poljoprivredi proglašen Damir Orenda iz Male Črešnjevice u Virovitičko-podravskoj županiji. Čitatelji Večernjeg lista najboljim OPG-om proglasili su OPG Želje Strgar iz Drenovaca kod Županje.

Izbor za najbolji OPG “Zlata vrijedan” pokrenuli su Večernji list i Ministarstvo poljoprivrede, a u njemu svaku županiju te Grad Zagreb predstavlja po jedan uspješni OPG, dok u kategoriji mlada nada, žiri bira između troje mladih poljoprivrednika. Koprivničko-križevačku županiji ove je godine predstavljao OPG Miroslava Hubzina iz Čabraja kod Križevaca.

O autoru

admin administrator

Napiši odgovor