DAN GRADA KOPRIVNICE

DAN GRADA KOPRIVNICE

KOPRIVNICA – Dan Grada Koprivnice svečano je obilježen u srijedu, 4. studenoga 2020. godine. U dvorani Doma mladih održana je svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Koprivnice kojoj je nazočio i saborski zastupnik, ujedno i izaslanik predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića i predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića, Darko Sobota.

– U posljednjih 11 godina, koliko sam obnašao dužnost zamjenika župana Koprivničko-križevačke županije, ali i kao žitelj ove županije, svjedok sam brojnih događanja, programa i projekata u Gradu Koprivnici, ali naravno i brojnih aktivnosti i u godinama prije toga. Veseli me međusobno uvažavanje ljudi koji vode Grad Koprivnici i svih nas koji smo dobili povjerenje građana da obnašamo određene dužnosti na lokalnoj, regionalnoj i nacionalnoj razini. Sve to dobra je garancija za projekte koji su tek krenuli ili će krenuti u narednom razdoblju da će se ti projekti na zadovoljstvo svih nas i završiti. Rezultati koje ima Grad Koprivnica na ponos su svima nama, ne samo u Koprivnici i Koprivničko-križevačkoj županiji, već i na razini Republike Hrvatske. Koristim i ovu priliku da svim dobitnicima gradskih nagrada i priznanja te svim stanovnicima Grada Koprivnice čestitam 664. rođendan u svoje osobno i u ime predsjednika Vlade Andreja Plenkovića te predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića”,  rekao je na svečanoj sjednici Sobota.

Počasnim građaninom grada Koprivnice proglašen je akademik Dragutin Feletar, a nagradu je dobio za iznimne zasluge u razvoju Koprivnice na području znanosti i kulture. Medalje za humanost i osobit doprinos na području dobrovoljnog darivanja krvi primili su Božidar Kozulić, Božidar Vukonić, Branko Blažek, Darko Lazar, Đuro Mihoci, Hrvoje Komljenović, Ivan Betlehem, Krsto Poljak, Stjepan Seretin, Stjepan Topolko, Vladimir Krapinec i Zoran Matovina. Za sveukupni doprinos razvoju, djelovanju i promicanju sporta medalju je dobio Stanislav Lovković. Gordana Gazdić-Buhanec medalju je dobila za sveukupni doprinos razvoju odgoja i obrazovanja u Gradu Koprivnici dok je za sveukupni doprinos i postignute rezultate na području dobrovoljnog vatrogastva medalju dobio Nikola Sočev. Za sveukupni doprinos u radu s djecom s teškoćama u razvoju i osobama s invaliditetom na području Grada Koprivnice medalju je dobio Ranko Celiščak. Medalja za izuzetan doprinos na području književnosti i književnoj sceni Grada Koprivnice dodijeljena je Marku Greguru, dok je Josip Juratović medalju dobio za sveukupni doprinos i promociju Grada Koprivnice i Republike Hrvatske u Republici Njemačkoj i Europskoj uniji. Dini Perković dodijeljena je plaketa za nesebični humanitarni rad prema potrebitima. Plaketa je dodijeljena i Obrtu za proizvodnju, preradu i istraživanje ljekovitog bilja „Pampa – Tea“ obitelji Krznarić i to za sveukupni doprinos razvoju obrtništva na području Grada Koprivnice. Udruzi žena „Gorično srce“ Kunovec Breg dodijeljena je plaketa za sveukupni doprinos očuvanju tradicije i unapređenju društvenog života Grada Koprivnice, dok je za sveukupni doprinos razvoju dobrovoljnog vatrogastva na području Grada Koprivnice plaketa dodijeljena Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Bakovčica.

O autoru

admin administrator

Napiši odgovor